Popis
Italicus Rosolio di Bergamotto
Italicus Rosolio di Bergamoto oficiálně spatřil světlo světa 1 září 2016 v londýnském hotelu Savoy. Giuseppe Gallo, duchovní otec celé myšlenky a světově uznávaná osobnost ve světě destiáltů, tímto chtěl vzkřísit tradici italských Rosolio likérů. A nutno dodat, že se mu to povedlo víc než výborně. Ve spolupráci s rodinným lihovarem na severu Itálie přináši do kategorie likérů tento revoluční zázrak.
Základ tvoří italský neutrální obilný destilát, do kterého jsou přidány esenciální oleje z bergamotu pěstovaného v italské Kalábrii a sicilských cedrat. Tyto oleje se získávají metodou Sfumatura. Celou kompozici uzavírají římský heřmánek, levandule, hořec, žluté růže a meduňka.
Italicus Rosolio di Bergamoto se nejlépe hodí pro přípravu vynikajících drinků, jako třeba "ITALICUS SPRITZ" - (kombinace s proseccem nebo Champagne), "NEGRONI BIANCO" - (varianta na oblíbený koktejl) nebo "GIN & ITALICUS" - (v kombinaci s Vaším oblíbeným ginem). Je však pouze na Vás, jaký prostor dáte své fantazii.